WireDo

HannacopyrightMiaBergius

 

WireDo on nykysirkusteos, joka yhdistää kahta harvinaista alalajia, nuorallatanssia ja Shibaria (japanilainen sidontataide). Pehmyt köysi ja kireä rautavaijeri sulautuvat yhdeksi kokopitkäksi teokseksi, rakentuen täysin itsestään seisovan nuoratelineen varaan. WireDo käsittelee kahden eri taiteenlajin herkkyyksiä tuomalla ne lavalle modernilla otteella.

Nämä kaksi eri taiteenlajia, sidoksissa toisiinsa luovat uuden käsityksen muuttuvasta ihmisen vartalosta ja uhkaavat aikaisempia lakeja, joita taiteenlajit yksin ollessaan ovat joutuneet noudattamaan. Nuoralla tasapainoilaan sekä alla että yllä muuttunein metodein. Miten hakea tasapainoa jonkin siihen vaadittavan aistin puuttuessa? Miten vartaloa voi manipuloida eri muotoihin antautumalla uskallukselle olemalla sidottuna? Teos on yhden esiintyjän kokopitkäteos, joka pohjautuu vahvasti visuaalisille käsitteille ja antaa myös katsojalle oikeuden tarkastella esiintyjää muuttuneesta näkökulmasta.

Nykysirkusteos WireDo sai ensi-iltansa oli 15- 16.4 2016 Jacksons Lane teatterissa Lontoossa, osana Lontoon Sirkusfestivaalia. Circus Ruska festivaali on teoksen Suomen ensi-ilta.

 

45 min

 

Esitykset: La 12.8.2017 klo 15

Esityspaikka: Sorin Sirkus, Ahlmanintie 63

Liput: ennakkoon 19,50e, opiskelijat&ammattilaiset 14,50e, ovelta 20e

Teos on osa kahden teoksen esitystä.

Osta lippu

Esiintyjä: Hanna Moisala

Ohjaaja: Taina Kopra

Sävellys: Terhi Pippuri

Valosuunnittelu: Ville Finnilä

Koreografi: Natasha Lommi

Pukusuunnittelu: Kitte Klemettilä

Shibarimaster: Bruce Esinem

Tuotanto: Lumo Company

 

Tukijat: Arts Council England, Taiteen edistämiskeskus, Alfred Cordelinin säätiö, Jacksons Lane theatre, Suomi Instituutti Lontoo

Kotisivuille