Pukukoodi

Burleskibileisiin useimmat osallistujat pukeutuvat juhlaviin vaatteisiin. Hatut, asusteet, sulat, käsineet, korkeat korot, verkkosukkahousut, iltapuvut, puuhkat, liituraitapuvut ja matruusiasut ovat kaikki tervetulleita. Bileet antavat mahdollisuuden pukeutua juuri niin överisti kuin kehtaa: mikään ei ole liikaa. Sirkusteema antaa mahdollisuuden leikkiä trapetsitaiteilijaa tai leijonankesyttäjää. Burleski antaa mahdollisuuden olla oma haaveiden minänsä, juuri niin kaunis, ihmeellinen ja hauska kuin jokainen parhaimmillaan on.

Mikä on Circus Ruska

Circus meets Burlesque –tapahtuman järjestäjä on tamperelainen uuden sirkuksen ammattiryhmä, Circus Ruska. Circus Ruskan ydinryhmän muodostavat neljä sirkusartistia, pukusuunnittelija ja valosuunnittelija. Circus Ruska valmistaa vuosittain 2-3 ensi-iltaa ja järjestää vuosittain tammikuussa nykysirkustapahtuman Circus Ruska Festivalin Tampereella. Circus Ruska edustaa vahvasti visuaalista nykysirkusta, jossa tyylilajien kirjo on laaja. Circus Ruska on ensimmäinen burleskibileiden järjestäjä Tampereella. Juhlissa on alusta asti yhdistetty iloisesti sirkuksen ja burleskin parhaita puolia vanhanajan kabareetunnelmassa. Tälläkin kertaa lavalla nähdään myös Circus Ruskan omia artisteja.

Mitä on burleski

Burleski on nykyään esittävän taiteen muoto, joka samalla on vahva pukeutumisen alakulttuuri. Burleskibileissä pääpaino on näyttävillä esityksillä, jossa kiusoitellaan kauneudella, ihmiskehon ihmeellisyydellä ja usein kieli vähän poskella. Burleskitanssija voi olla mies tai nainen – ja ihan minkälainen mies tai nainen vain. Vaikka monia harrastajia inspiroi iki-ihana pin-up –tyyli, burleskiesityksissä saa liha hytkyä ja perinteisillä sukupuolirooleilla leikitellä mielin määrin. Usein esityksissä vaatteet vähenevät ja alta paljastuu rintoihin kiinnitetyt tasselit. Mikään ei kuitenkaan ole varmaa, kun burleskista puhutaan: esitykset ovat yhtä moninaiset kuin harrastajienkin joukko.
Näytä suurempi kartta