Ohjelmisto

CIRCUS RUSKA FESTIVAL HIEDANRANNASSA 15.–16.2.2019

 

Pohjoismaiden vanhin nykysirkusfestivaali, Circus Ruska Festival, järjestetään 14. kerran Tampereella 15.-16.2.2019. Esitykset tarjoillaan tänä vuonna upeassa ja kulttuurihistoriallisesti arvokkaassa ympäristössä Hiedanrannan Kuivaamolla.

Festivaalipassi ja yksittäiset liput myynnissä täällä.

 

OHJELMA:

Pe 15.2. Klo 18:00
LUIS SARTORI DO VALE & MIRA RAVALD: PORTMANTEAU
Portmanteau on monitaiteellinen esitys, joka yhdistää hurmaavasti sirkusta, tanssia, livemusiikkia ja visuaalisuutta. Teos tuo näyttämölle jonglöörikuvataiteilijan, (nuoralla)tanssijan, muusikon, valosuunnittelijan sekä kasan vanhoja piirtoheittimiä. Esityshetkessä piirtoheittimillä toteutetut kuvat heijastuvat tilaan ja kehoihin teoksessa, joka tutkii yhteyden, vuorovaikutuksen ja muutoksen teemoja kontrabasson lämpimien sävelten säestämänä.

 

Pe 15.2. Klo 20:00
MATIAS SALMENAHO: RÖLLISHOW
Jokainen on oman elämänsä Rölli. Tämä esitys kumpuaa halusta näyttää maailmalle, että pienikin voi olla suurta ja mahtavaa. Röllishow on suunniteltu esitettäväksi ladoissa ja aitoissa mutta tällä kertaa se pääsee valloittamaan Tampereen suuret lavat. Luvassa musiikkia, sirkusta ja monta yllätystä.

 

La 16.2. Klo 14:00
JAY GILLIGAN: MELODIC OBJECTS
”Jongleeraus on sarja tapahtumia: heittoja ja kiinniottoja, jotka tapahtuvat sidoksissa aikaan. Samalla tavalla myös musiikki on sarja tapahtumia säveliä, jotka piirtyvät ajan jatkuvuuteen. Musiikissa tätä suhdetta ajan ja tapahtuman välillä kutsutaan rytmiksi. Sama termi rytmi pätee kyseiseen suhteeseen myös jongleerauksessa.”

 

La 16.2. Klo 18:00
MAKESHIFT COMPANY: INSOMNIAC’S FABLE
Insomniac’s Fable on sanaton tarina, joka yhdistää sirkusta, tanssia ja kuvataidetta. Lavalla nähdään sirkustaiteilija Sakari Männistö, tanssija Emma Lister sekä puupiirroksia, jotka cornwallilainen grafiikkapaja Ravenstongue on tehnyt tilaustyönä tätä esitystä varten. Insomniac’s Fable on intiimi teatteriteos, joka tutkii todellisuuden luonnetta, unia sekä rakkauden ja pakkomielteen välistä suhdetta.

 

La 16.2. Klo 16:00
KAAOS KAAMOS: BABEL, GLÖM
Tämä kuuden hengen ryhmä on yhteiskunta mikrokoossa tai yksi elävä organismi. Ryhmä nostaa, heittää, hyppää, pomppaa, kiipeää, tippuu. Joskus he tosiaan putoavat; toisinaan tarkoituksella, toisinaan vahingossa, mutta kaikesta huolimatta he tukevat ja luottavat toisiinsa tilanteessa kuin tilanteessa. Kuutta kieltä puhutaan ja akrobatiasta tulee seitsemäs.

 

La 16.2. Klo 20:00
LUX ROYAL
Lux Royal on totisen hauska ja yllättävän erikoinen performanssi.
Sitä ei voi laittaa lokeroon vaan se luo uudenlaisen esitystyylin,
joka yllättää joka kerta sekä yleisön että esiintyjät. Mukana myös
yllätysesiintyjä kaukaa ulkomailta. Lux- esitysryppään kolmas osa
saa ensi-iltansa Circus Ruska Festivaaleilla.

 

Linkit:

Kuivaamo

Hiedanranta