Circus Ruska Teatterikesässä Tullikamarin aukiolla

Parisuhdetta ja akrobatiaa

katipasi

Esityksen kantavana teemana on parisuhde. Esityksen edetessä haluamme vastata seuraaviin kysymyksiin komedian keinon: Miten 50 kg painava kiukkuinen nainen peittoaa 100 kg painavan lempeän miehen? Miten parisuhde toimii näiden kahden erikokoisen henkilön kohdatessa? Kumpi suhteessa johtaa ja kumpi tulee perässä? Miten parisuhde kahden ihmisen välillä rakentuu?

Näiden kysymysten ratkaisemiseen käytämme erilaisia sirkustekniikoita, kuten pariakrobatiaa, jalkajongleerausta ja jongleerausta. Erityisesti pariakrobatiassa olemme koko ajan näiden kysymysten äärellä. Pariakrobatiassa joudumme luottamaan toiseen ja hänen kykyynsä ottaa kiinni, jos putoamme. Pariakrobatiassa joko toinen johtaa ja vie sirkustemppuja eteenpäin vai tekevätkö molemmat töitä yhdessä yhteisen päämäärän saavuttamiseksi.

Näistä asioistahan on myös parisuhteessa kysymys. Meidän on pakko luottaa ja uskoa toiseen ihmiseen vai onko? Mitä tapahtuu jos luottamus loppuu ja kiista alkaa. Kumpi silloin voittaa parisuhteessa, pieni  kiukkuine nainen vai iso lempeä mies. Elämme yhteiskunnassa, jossa erot ovat muotia ja paria vaihdetaan heti kun pienikin ongelma ilmenee. Nyky-yhteiskunnassa ei jakseta taistella hyvän puolesta vaan luovutetaan, vaihdetaan ja toivotaan, että parempi elämä löytyy nurkan takaa.

Pariakrobatia on kuin parisuhde. Siinä joutuu luottamaan toiseen ja keskustelemaan siitä kumpi on oikeassa ja kumpi väärässä. Tämän takia pariakrobatia on oiva väline kommentoimaan parisuhdetta, pilke
silmäkulmassa.

Käsikirjoitus ja ohjaus Pasi Nousiainen ja Katerina Repponen,kuva Mia Bergius

ti 2.8 klo 15.00

ti 2.8 klo 19.00

ke 3.8 klo 15.00

ke 3.8 klo 19.00

to 4.8 klo 16.00

to 4.8 klo 19.00

Esitykseen on vapaa pääsy

D.A.D

D.A.D on Matias Salmenahon sirkusbussin ympärille rakennettu koko perheen ulkoilmaesitys. Tamperelaislähtöinen sirkustaiteilija Salmenaho on kiertänyt busseineen eri puolilla Eurooppaa ja luvassa on huimaa akrobatiaa maassa, ilmassa ja bussin katolla. D.A.D on Salmenahon ja Cirkus Cirköristä tutun Andreas Falkin ensimmäinen yhteinen teos.

Käsikirjoitus ja ohjaus Matias Salmenaho & Andreas Falk

to 4.8 klo 17.00 & 20.00

la 6.8 klo 15.00 & 18.00

(25min)

Tullikamarin aukio

pe 5.8 klo 16.00 & 18.00

Keskustori

(25min)

Vapaa pääsy