24.9.2012

Circus Ruska Festival 2013

Circus Ruska Festival tulee jälleen. Yhdeksännen festivaalin ohjelmisto julkistetaan syksyn aikana. Festivaalinajankohta on 25.-26.1.2013 ja tapahtumapaikkoina tutut Pakkahuone, Klubi ja Sorin Sirkus.

24.9.2012

Sirkus Finlandia

Circus Ruskastakin tutut Pasi ja Kate sekä Buldig Brotherssit ovat kiertäneet kevään ja kesän Sirkus Finlandian matkassa. Kiertuekuulumisia löytyy heidän blogeistaan.

Katen ja Pasin blogi

Eeron blogi

3.8.2011

Buldig Brothers from Tampere Finland Teatterikesässä

Ylläri ylläri ja ex tempore. Vuoden ainoa keikka!
Tämä spektaakkelimainen jonglööriryhmä teki 1995 teatterikesässä maailman pisimmän jonglööriesityksen: 12h. Edelleen rikkomattoman Guinnessin maailmanennätyksen lisäksi ryhmä on noteerattu mm. Rappakalja lautapelissä.
Ja edelleen jätkät lähes mahtuvat esiintymisasuihinsa…
Buldig
1.8.2011

Circus Ruska Teatterikesässä Tullikamarin aukiolla

Parisuhdetta ja akrobatiaa

katipasi

Esityksen kantavana teemana on parisuhde. Esityksen edetessä haluamme vastata seuraaviin kysymyksiin komedian keinon: Miten 50 kg painava kiukkuinen nainen peittoaa 100 kg painavan lempeän miehen? Miten parisuhde toimii näiden kahden erikokoisen henkilön kohdatessa? Kumpi suhteessa johtaa ja kumpi tulee perässä? Miten parisuhde kahden ihmisen välillä rakentuu?

Näiden kysymysten ratkaisemiseen käytämme erilaisia sirkustekniikoita, kuten pariakrobatiaa, jalkajongleerausta ja jongleerausta. Erityisesti pariakrobatiassa olemme koko ajan näiden kysymysten äärellä. Pariakrobatiassa joudumme luottamaan toiseen ja hänen kykyynsä ottaa kiinni, jos putoamme. Pariakrobatiassa joko toinen johtaa ja vie sirkustemppuja eteenpäin vai tekevätkö molemmat töitä yhdessä yhteisen päämäärän saavuttamiseksi.

Näistä asioistahan on myös parisuhteessa kysymys. Meidän on pakko luottaa ja uskoa toiseen ihmiseen vai onko? Mitä tapahtuu jos luottamus loppuu ja kiista alkaa. Kumpi silloin voittaa parisuhteessa, pieni  kiukkuine nainen vai iso lempeä mies. Elämme yhteiskunnassa, jossa erot ovat muotia ja paria vaihdetaan heti kun pienikin ongelma ilmenee. Nyky-yhteiskunnassa ei jakseta taistella hyvän puolesta vaan luovutetaan, vaihdetaan ja toivotaan, että parempi elämä löytyy nurkan takaa.

Pariakrobatia on kuin parisuhde. Siinä joutuu luottamaan toiseen ja keskustelemaan siitä kumpi on oikeassa ja kumpi väärässä. Tämän takia pariakrobatia on oiva väline kommentoimaan parisuhdetta, pilke
silmäkulmassa.

Käsikirjoitus ja ohjaus Pasi Nousiainen ja Katerina Repponen,kuva Mia Bergius

ti 2.8 klo 15.00

ti 2.8 klo 19.00

ke 3.8 klo 15.00

ke 3.8 klo 19.00

to 4.8 klo 16.00

to 4.8 klo 19.00

Esitykseen on vapaa pääsy

D.A.D

D.A.D on Matias Salmenahon sirkusbussin ympärille rakennettu koko perheen ulkoilmaesitys. Tamperelaislähtöinen sirkustaiteilija Salmenaho on kiertänyt busseineen eri puolilla Eurooppaa ja luvassa on huimaa akrobatiaa maassa, ilmassa ja bussin katolla. D.A.D on Salmenahon ja Cirkus Cirköristä tutun Andreas Falkin ensimmäinen yhteinen teos.

Käsikirjoitus ja ohjaus Matias Salmenaho & Andreas Falk

to 4.8 klo 17.00 & 20.00

la 6.8 klo 15.00 & 18.00

(25min)

Tullikamarin aukio

pe 5.8 klo 16.00 & 18.00

Keskustori

(25min)

Vapaa pääsy

6.7.2011

Circus meets Burlesque warm up

CIRCUS MEETS BURLESQUE
warm up klubi
18.8.2011 @ Klubi, Humalistonkatu

Cirkus Ruskan vuosittaisen Circus meets Burlesque -tapahtuman lämmittelyklubi järjestetään Turun Klubilla 18.8.2011.  Tapahtuma yhdistelee tivolihengessä old-school sirkustaikaa ja burlesquen eri muotoja – tule ja ihastu!

Klubi on osa Tampere on Okei! -hanketta.

_MG_8686, copyright Mia Bergius copyKuva: Mia Bergius

Syyskuun 10. päivä on sitten vuorossa Circus meets Burlesque Tampereen Klubilla jo neljättä kertaa. Luvassa on huikeaa meinkiä ja upeasti pukeutunutta yleisöä aiempien vuosien tapaan.

3.8.2010

Tickets for Circus meets Burlesque out now!

Circus meets Burlesque club by Circus Ruska is here again, and now better than ever! You don’t want to miss this party! Old school circus magic, and different types of burlesque are mixed with funfair atmosphere on 11th of September at Klubi, Tampere. The first Finnish fire tassel performance, magic of a snake woman, exotic boylesque, to mention a few. You name it – We got it!

Tickets in advance from www.tiketti.fi and Klubi

3.8.2010

Circus meets Burlesquen liput myynnissä nyt!

Cirkus Ruskan Circus meets Burlesque tulee jälleen ja kovempana kuin koskaan! Näitä bileitä et halua missata! Old-school sirkustaikaa ja burlesquen eri muotoja sekoitetaan tivolihengessä huolella lauantaina 11.9. Tampereen Klubilla. Ensimmäinen suomalainen tulitasselinumero, käärmenaisen taika, eksoottiset boylesquet…you name it – we got it!

Liput myynnissä nyt. www.tiketti.fi ja Klubi

9.12.2009

Circus Ruska Festivalin liput nyt myynnissä!

Circus Ruska Festivalin lippuja voi ostaa ennakkoon Tiketistä. Toimi nopeasti, jotta varmistat paikkasi esityksissä!

9.12.2009

Circus Ruska Festival 15.-16.1. 2010

Circus Ruska järjestää Circus Ruska Festivalin vuonna 2010 perinteiseen tapaan tammikuun puolessavälissä. Festivaalin ohjelmistoon sekä muuhun infoon voit tutustua osoitteessa http://www.circusruska.com.

18.11.2009

New website open!

Welcome.